طريقة عمل كنافة بالموز والفستق
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل كنافة بالموز والفستق
طريقة عمل كنافة باللوز والفستق , مقادير كنافبة باللوز , مقادير كنافة بالفستق , طريقة جديدة لعمل الكنافة , خطوات تحضير الكنافة , كيفية عمل كنافة بالفستق والمكسرات
طريقة عمل كنافة بالموز والفستق
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه كل سنه وانتم طيبين بمناسبه شهر رمضان الكريم النهارده جيبالكم صينيه الكنافه بالموز والمكسرات جميله جدا وتعتبر الكنافه من انواع الحلويات اللذيذه والمفضله والمحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واسهل طريقه لعمل صينيه الكنافه بالموز والمكسرات يارب تنال اعجابكم
المقادير
5 x عدد موز (مقطع شرائح)
2 x كوب سكر
1 x كوب زيت ذرة (او زبدة)
1 x كيلو كنافة
1 x كوب فستق
½ x كيلو قشطة
مقادير شربات السكر
1 x كوب ماء
2 x كوب سكر
2 x معلقة صغيرة ماء زهر
2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
الخطوات
هنحضر شراب السكر
فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.
لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.
هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد
هنفتت الكنافة ونقلبها مع 3 معالق كبيرة زيت.
هندهن صينية دائرية بالزيت ونضيف فى قاع الصينية نصف كمية الكنافة.
هنرض شرائح الموز فوق الكنافة و بعدين نضيف باقى كمية الكنافة للصينية.
هنصب باقى كمية الزيت فوق الكنافة وتدخل الفرن على درجة حرارة 180 لحد ما تتحول للون الذهبى.
هنخرج الصينية من الفرن وصب عليها الشربات البارد ونسيبها تبرد حوالى 20 دقيقة قبل تقطيها.
على وجه الكنافة هنضيف القشطة ونرشها بالفستق عند التقديم.. بالهنا والشفا.
Gemy- ايجي نشيط
- عدد المساهمات : 108
مواضيع مماثلة
» طريقة اعداد البرياني
» طريقة تحضير سمك بورى مع أرز
» طريقة عمل سد الحنك
» طريقة عمل سمك بالطحينية
» طريقة عمل مقلوبة اللحم
» طريقة تحضير سمك بورى مع أرز
» طريقة عمل سد الحنك
» طريقة عمل سمك بالطحينية
» طريقة عمل مقلوبة اللحم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى