ايجي هلب - افلام - مسلسلات - بث مباشر مباراة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل كنافة بالموز والفستق

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل كنافة بالموز والفستق  Empty طريقة عمل كنافة بالموز والفستق

مُساهمة من طرف Gemy الإثنين 03 أغسطس 2015, 12:53 am

طريقة عمل كنافة باللوز والفستق , مقادير كنافبة باللوز , مقادير كنافة بالفستق , طريقة جديدة لعمل الكنافة , خطوات تحضير الكنافة , كيفية عمل كنافة بالفستق والمكسرات 
طريقة عمل كنافة بالموز والفستق 


 طريقة عمل كنافة بالموز والفستق  80070966c2
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه كل سنه وانتم طيبين بمناسبه شهر رمضان الكريم النهارده جيبالكم صينيه الكنافه بالموز والمكسرات جميله جدا وتعتبر الكنافه من انواع الحلويات اللذيذه والمفضله والمحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واسهل طريقه لعمل صينيه الكنافه بالموز والمكسرات يارب تنال اعجابكم
 
المقادير
 
5 x عدد موز (مقطع شرائح)
2 x كوب سكر
1 x كوب زيت ذرة (او زبدة)
1 x كيلو كنافة
1 x كوب فستق
½ x كيلو قشطة
 
مقادير شربات السكر
 
1 x كوب ماء
2 x كوب سكر
2 x معلقة صغيرة ماء زهر
2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
 
الخطوات
 
هنحضر شراب السكر
 
فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.
لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.
هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد
 
هنفتت الكنافة ونقلبها مع 3 معالق كبيرة زيت.
هندهن صينية دائرية بالزيت ونضيف فى قاع الصينية نصف كمية الكنافة.
هنرض شرائح الموز فوق الكنافة و بعدين نضيف باقى كمية الكنافة للصينية.
هنصب باقى كمية الزيت فوق الكنافة وتدخل الفرن على درجة حرارة 180 لحد ما تتحول للون الذهبى.
هنخرج الصينية من الفرن وصب عليها الشربات البارد ونسيبها تبرد حوالى 20 دقيقة قبل تقطيها.

على وجه الكنافة هنضيف القشطة ونرشها بالفستق عند التقديم.. بالهنا والشفا.
Gemy
Gemy
ايجي نشيط
ايجي نشيط

ذكر عدد المساهمات : 108

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى